wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   ryby

Uzené rybí filety - losos

400 g uzených rybích filetů (makrela, losos)
mléko
4 vejce
sůl, pepř
olej

Filety vložíme do kastrolu, zalijeme mlékem, aby byli potopené a vaříme 4-5 minut na mírném ohni doměkka.
Uděláme volská oka.
Nejlépe se dělají na lívanečníku. Lívanečník vymastíme - nalijeme trochu oleje a na plotně rozehřejeme. Potom opatrně rozklepneme na pánev vejce, aby se žloutek nerozlil a pomalu smažíme. Správně usmažené volské oko má tuhý bílek a tekutý žloutek. Solíme a pepříme až hotové na talíři.

Podáváme s bramborovou kaší, volským okem a jako přílohu můžeme dát cuketu.

    vloženo 6.5.2008