Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Hlavní strana   >>  Králík

Smažený králík

stehna z králíka
sůl
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
sádlo nebo olej

Jako dítě jsem měla nejraději smaženou přední nohu.Ta se smaží celá, nedá se vykostit. Zadní běhy částečně vykostíme a opatrně naklepeme, osolíme. Vejce osolíme, přidáme trochu mléka a pořádně rozšleháme. Stehna obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pokud nám zbudou vajíčka můžeme ještě jednou namočit ve vejcích a obalit ve strouhance.
Anuše hodně používala sádlo. Jsem ráda, že se zase vracíme k surovinám našich předků.
Řízky vložíme do hodně rozehřátého sádla a potom zmírníme teplo a zvolna smažíme, aby se maso propeklo a nebylo uvnitř syrové.
Rada Anuše: Dáme -li maso do nerozpáleného sádla, napije se maso tohoto omastku a není dobré.

Příloha: bramborový salát vorařů, bramborový salát, bramborová kaše, vařený brambor

Úsporná kuchařka Anuše Kejřové   vloženo   22.5.2010