stehna z králíka
sůl
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
sádlo nebo olej
Jako dítě jsem měla nejraději smaženou přední nohu.Ta se smaží celá, nedá se vykostit.
Zadní běhy částečně vykostíme a opatrně naklepeme, osolíme. Vejce osolíme, přidáme trochu mléka a pořádně rozšleháme.
Stehna obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Pokud nám zbudou vajíčka můžeme ještě jednou namočit ve vejcích a obalit ve strouhance.
Anuše hodně používala sádlo. Jsem ráda, že se zase vracíme k surovinám našich předků.
Řízky vložíme do hodně rozehřátého sádla a potom zmírníme teplo a zvolna smažíme, aby se maso propeklo a nebylo uvnitř syrové.
Rada Anuše: Dáme -li maso do nerozpáleného sádla, napije se maso tohoto omastku a není dobré.