1 květák nebo brokolice
2 lžíce hladké mouky
strouhanka
uzenina
2 vejce
sůl, pepř
na špičku nože muškátového květu
tuk na smažení
Květák (brokolici) vyperme, očistíme a uvaříme ve slané vodě
doměkka, ještě horký ho dáme do mísy a posypeme moukou, aby se spařila.
Květák rozmačkáme vidličkou nebo mačkadlem na brambory. Přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu,
sůl, pepř, muškátový květ (kdo nemá rád, nemusí) a vejce.
Zahustíme strouhankou, dobře promícháme a dochutíme solí.
Směs nabíráme lžící a dáme na houskou vysypané prkénko, upravíme
malé placičky, obalíme ve strouhance a rychle usmažíme na rozpáleném tuku po obou stranách.
Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší
a jako přílohu zeleninový salát, třeba okurkový.