wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  zavařování

Sterilované fazolky

Fazolky

Nálev:

Na 1 litr vody
2,5 dl 8% octa
100 g cukru
30 g soli

K přípravě použijeme mladé fazolky s měkkými semeny.
Z fazolek odstraníme vlákna, stopky a špičky, dobře je opláchneme a vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme je téměř doměkka (asi 5 minut), pak je vyjmeme, necháme okapat a nakrájíme na proužky. Vložíme je do čistých nahřátých sklenic, zalijeme horkým nálevem a sklenice uzavřeme.
Větší sklenice sterilujeme 30 minut při teplotě 90°C a menší 25 minut.
Do sklenic můžeme přidat koření. Do litrové sklenice 2 pepře, 2 nová koření a kousek bobkového listu.

Fazolky jsou vhodné pro přípravu salátů a fazolky nakyselo.

   vloženo 2003