wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   bez masa   >>   zelenina   >>   omáčky

Fazolky na kyselo

1 sklenice sterilovaných fazolek ve sladkokyselém nálevu
2 lžíce hladké mouky
1 l mléka
1/4 l smetany na šlehání nebo smetany
1 cibule
sůl

Cibuli nakrájím najemno, zpěním na tuku, až začne zlátnout, tak zasypu hladkou moukou a udělám zásmažku. Za stálého míchání zaliji lákem z fazolek a zředím mlékem. Vařím asi 10 minut, osolím a pak vsypu fazolky. Nakonec dám smetanu, provařím a dochutím. Většinou jen dosolím, protože omáčka je dostatečně nakyslá. Pokud je potřeba okyselím octem.

Příloha: vařené brambory a vejce natvrdo.

vloženo   7.10.2004