kuřecí droby (hřbet, krk, křídla) - jiná drůbež
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2 stroužky česneku
1 menší cibule
sůl
3 kuličky pepře
trochu sušených hub (zvýrazní chuť vývaru)
slepičí bujón
nudle nebo jiná zavářka
petrželka, pažitka
Dobře očištěné, opláchnuté drůbky dáme do polévkového hrnce nebo papiňáku zalijeme studenou vodou,
přidáme sůl, pepř, zeleninu, houby (nemusí být), cibuli a česnek.
Vaříme a když drůbky změknou, přecedíme, vývar ochutíme slepičím bujónem případně dosolíme.
Maso z drůbků obereme od kostí, pokrájíme, mrkev nakrájíme nadrobno a vrátíme do vývaru, který krátce povaříme.
Nakonec dáme nasekanou petrželku nebo pažitku. Může být obojí.
Do vývaru můžeme zavařit krupicové noky,
svítek, drožďové nebo játrové knedlíčky nebo
na talíř dáme uvařené vlasové nudle a zalijeme vývarem.