20 g másla (2 lžíce nebo 2 kousky másla jako vlašské ořechy)
1 střední cibule
1 lžička krystalového cukru
2 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 litru vývaru
1-2 lžíce plnotučné hořčice (dle chuti)
sůl, pepř
Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli,
necháme zpěnit a až začne zlátnout nasypeme cukr. Až se cukr rozpustí a
začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku.
Mícháme až má jíška krásnou zlatou barvu.
Zalijeme vývarem a důkladně rozšleháme a necháme asi 15 - 20 minut vařit.
Omáčku přecedíme (není nutné), dáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme, případně přisladíme.