wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   omáčky

Hořčicová omáčka

20 g másla
(2 lžíce nebo 2 kousky másla jako vlašské ořechy)
1 střední cibule
1 lžička krystalového cukru
2 polévkové lžíce hladké mouky
1/2 litru vývaru
1-2 lžíce plnotučné hořčice (dle chuti)
sůl, pepř

Na rozehřáté máslo (ne celé, kousek si necháme) dáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit a až začne zlátnout nasypeme cukr. Až se cukr rozpustí a začne se barvit, přidáme zbytek másla a mouku. Mícháme až má jíška krásnou zlatou barvu. Zalijeme vývarem a důkladně rozšleháme a necháme asi 15 - 20 minut vařit.
Omáčku přecedíme (není nutné), dáme hořčici, krátce povaříme a dle potřeby osolíme, opepříme, případně přisladíme.

Podáváme k přírodnímu masu s hořčicí nebo vařenému masu s bramborem.

vloženo   29.5.2007