4 zadní králičí stehna
sůl, pepř a plnotučná hořčice
4 kousky slaniny
2 párky
2 větší cibule
sterilovaná okurka
1 vajíčko, uvařené natvrdo
hladká mouka na obalení
1 lžíce mouky na zahuštění
1 kostka masoxu
Zadní běhy vykostíme, paličkou naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, vložíme slaninu, na
proužky nakrájenou cibuli, dílek okurky, půl párku a čtvrtku vajíčka.
Naplněné plátky svineme, ovineme nití a obalíme v mouce.
Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku, přidáme ptáčky a ze všech stran je opečeme.
Podlijeme je vývarem nebo vodou a přidáme masox, dusíme (já dělám v tlakovém hrnci) doměkka.
Pokud je dusíme v kastrolu, obracíme a podléváme, aby se nepřipálily.
Měkké maso vyjmeme, přidáme trochu mouky rozmíchané ve vodě, naředíme, provaříme a dochutíme.
Můžeme přidat zakysanou smetanu.
Příloha - rýže, vařené brambory nebo houskové knedlíky,
hrnkové knedlíky.