Králík asi 1,5 kg
2 cibule
2 mrkve, kousek celeru
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
1 větvička tymiánu a rozmarýnu
sůl, mletý pepř
7 dl suchého červeného vína
2 lžíce kremžské nebo plnotučné hořčice
2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
10 dkg slaniny
5 dkg másla
5 dkg hladké mouky
1 smetana ke šlehání
Králíka omyjeme, osušíme, rozdělíme na díly, osolíme, opepříme a dáme do mísy.
Cibuli oloupeme, nakrájíme, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, přidáme do mísy k masu. Do mísy dáme
neoloupaný česnek, bobkové listy, tymián, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme
a dáme do chladna do druhého dne.
Králíka a zeleninu vyjmeme z marinády, necháme okapat, maso potřeme hořčicí.
Slaninu nakrájíme na úzké proužky, vypečeme v zahřáté pánvi. Vyndáme z pánve a dáme do pekáče.
V tuku ze slaniny opečeme maso po všech stranách dohněda a potom maso dáme do pekáče.
Kostičky zeleniny a rajský protlak 5 minut osmažíme na tuku, zalijeme marinádou, zahřejeme a přidáme do pekáče
k masu. Dusíme v předehřáté troubě při 180°C asi 1,5 hodiny.
Maso vyjmeme, přikryjeme a dáme do tepla. Odstraníme stroužky česneku a koření.
Změklé máslo smícháme moukou, po kouscích vmícháme do omáčky, omáčku zjemníme smetanou, provaříme a potom
dochutíme. Na talíři omáčku přelijeme přes maso.