Těstíčko: Do misky dáme vajíčka, hořčici, kečup, sojovou omáčku, koření a rozšleháme. Solamyl (škrobovou moučku) zakápneme
trochou vody a zašleháme ve vejcích, nakonec dáme hladkou mouku. Moukou přiměřěně zahustíme, těstíčko nesmí být moc husté.
Kuřecí maso nakrájíme na větší kostky, posolíme (pozor opatrně pokud máme grilovací koření se solí).
Slaninu a sýr nakrájíme na čtverečky, cibuli na kolečka.
Na špízovou jehlu nebo špejle napichujeme postupně maso, slaninu, sýr cibuli. Začínáme a končíme masem a stlačíme.
Připravené špízy naložíme do těstíčka a necháme aspoň 1 hodinu v chladnu proležet.
Špíz před smažením obalíme testíčkem ze všech stran, vložíme do rozehřátého tuku a zvolna smažíme.
Pokud máme dost těstíčka, můžeme po vložení do pánve špízy ještě opatrně polít těstíčkem.