wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   drůbež

Přírodní řízek v Zepteru

4 kuřecí řízky (prsa nebo vykostěná stehna)
grilovací koření
česnek
máslo
sůl

Pánev Zepter zahřejeme k zelenému poli. Zkontrolujeme teplotu tak, že do pánve dáme několik kapek vody a když se kapky rozprsknou a vytvářejí na dně perličky, je pánev správně rozehřátá.

Řízky opatrně naklepeme, stačí rukou, potřeme rozetřeným česnekem a necháme asi 1 hodinu v chladu, potom ho osušíme papírovým ubrouskem. Řízky vložíme do předehřáté pánve a přitlačíme je vidličkou ke dnu. Pánev přikryjeme poklicí na 2-3 minuty, potom maso obrátíme. Za tu dobu se maso opeče a uvolní ode dna.
Řízky posypeme kořením, dáme na každý lžičku másla. Přikryjeme poklicí a necháme 2 minuty. Potom mírně podlijeme a děláme odkryté asi 2 minuty. Můžeme dosolit a dochutit kořením.

Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem a zelím z cukety nebo jinou zeleninovou přílohou.

  vloženo  26.7.2007