Kuře opláchneme, naporcujeme, porce osolíme opepříme a posypeme tymiánem.
Kousek slaniny, tak 2 plátky, nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, přidáme 1,5 cibule nakrájené nahrubo,
na to položíme porce kuřete, dáme bobkový list a nové koření, zasypeme 1 cibulí, zalijeme 2 dl vína s 1 lžící worchestrové omáčky a dáme přikryté
dusit do trouby na 200°C. Po 30 minutách kuře odkryjeme a pečeme dál.
Zatím si připravíme cibulovou zásmažku. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme na tuku, až začne zlátnout
zasypeme lžící hladké mouky a uděláme světlou zásmažku.
Kuře při pečení podlijeme zbytkem vína a trochou vody nebo vývaru.
Po 20 minutách přidáme ke kuřeti zásmažku, pozor v pekáči musí být dostatek šťávy a zásmažku do ni vmícháme,
aby se neutvořily žmolky. Pečeme ještě 10 - 15 minut.
Podáváme s brambory, bramborovou kaší, pečenými brambory nebo s rýží
Poznámka: Protože jsem měla velmi suché víno, přidala jsem do něho 1 lžičku medu.