wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  vepřové maso   >>  drůbež

Maďarské pikantní plátky

kuřecí nebo krůtí prsa nebo vepřové kotlety
pepř
česnek
sůl
mléko
1 lžíci papriky
10 lžic polohrubé mouky
tymián
olej

Plátky musí být silné asi 0,5 cm, lehce je naklepte, opepřete, osolte. Silně potřete česnekem utřeným se solí. Položte do misky a zalijte mlékem. Nechte v ledničce proležet do druhého dne. Potom maso usušte ubrouskem a na tácku si smíchejte polohrubou mouku se sladkou paprikou a ještě přidejte špetku tymiánu. V této směsi plátky masa obalte. Na rozpáleném oleji stačí opéct každou stranu 2 minuty.
Maso je velmi křehké díky tomu, že bylo naložené v mléce.

Příloha - vařené brambory, bramborová kaše nebo máslové brambory.

  vloženo  7.4.2003