wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  drůbež


Kuře ala bažant

1 kuře
10 kuliček jalovce
100 g slaniny
1 velká cibule
80 g másla
2 lžíce zakysané smetany
sůl

Kuře opereme a osušíme. Kuře vysypeme uvnitř i z venku utlučeným jalovcem a necháme 2 dny v chladničce uležet.
Třetí den jalovec z kuřete setřeme, kuře nasolíme, hojně protkáme slaninou. Kuře dáme do pekáče, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a pokapeme rozpuštěným máslem, které jsme smíchali se zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.

Podáváme s bramborovými knedlíky plněnými houbami opečenými brambory nebo vařenými brambory. Tradiční příloha je brusinkový kompot.

Záznamník zaměstnané ženy  vloženo   7.11.2005