Jehněčí plec s kostí - celá přední noha
5 stroužků česneku
slanina
sůl, pepř, koření na zvěřinu
mletá skořice
citrón
1 cibule
olej
2 malé lžičky hladké mouky
Maso důkladně odblaníme a očistíme od tuku. Ze slaniny uděláme klínky, kterými prošpikujeme maso.
Maso osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kořením na zvěřinu, dáme na pekáč, pokapeme citrónem a dáme do chladna odpočinout, nejlépe do druhého dne.
Před pečením opatrně posypeme mletou skořicí. V pekáči rozehřejeme trošku oleje nebo sádla a maso na něm orestujeme, aby se zatáhlo.
K masu přidáme nakrájenou cibuli, trošku podlijeme a dáme přikryté péct. Maso během pečení obrátíme a případně podlijeme.
Po hodině, odkryjeme a pečeme. Ke konci pečení přilijeme mouku rozmíchanou ve vodě a pečeme ještě nejmíň 10 minut.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem nebo k masu dáme fazole v rajské omáčce
a chleba.