Asádo může být z jehněčího nebo skopového masa. Je lepší ho dělat ze skopového, lépe se očistí od tuku a odblaní .
Plátky masa jsou větší, ale i chuťově výraznější . Nejvhodnější je maso z kýty.
Příprava je velmi jednoduchá.
Na naložení masa je potřeba:
olej,
hodně česneku
sladká paprika - trochu (opravdu ne moc) a může být špetka pálivé
trochu pepře.
trocha octa
Ocet je nutný, činí maso křehkým .
Maso důkladně odblaníme, očistíme od tuku a nakrájíme na plátky, které mírně poklepeme rukou.
Každý plátek posolíme a naložíme do připravené směsi na 2 dny a lépe ještě více.
Je osvědčené nakládat tak týden dopředu.
Maso grilujeme na dřevěném uhlí a podává se na chlebu.
Chleba se moc nejí, slouží místo talíře.