wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   v přírodě   >>   zvěřina+skopové

Skopové asádo

Asádo může být z jehněčího nebo skopového masa. Je lepší ho dělat ze skopového, lépe se očistí od tuku a odblaní . Plátky masa jsou větší, ale i chuťově výraznější . Nejvhodnější je maso z kýty.
Příprava je velmi jednoduchá.

Na naložení masa je potřeba:
olej,
hodně česneku
sladká paprika - trochu (opravdu ne moc) a může být špetka pálivé
trochu pepře.
trocha octa
Ocet je nutný, činí maso křehkým .

Maso důkladně odblaníme, očistíme od tuku a nakrájíme na plátky, které mírně poklepeme rukou. Každý plátek posolíme a naložíme do připravené směsi na 2 dny a lépe ještě více. Je osvědčené nakládat tak týden dopředu.
Maso grilujeme na dřevěném uhlí a podává se na chlebu. Chleba se moc nejí, slouží místo talíře.

Poslední asádo s Fredem v roce 1987.

tak nás to naučil kamarád Fred    vloženo 2002