zvěřinové koření
pokud nemáme připravíme si směs:
roztlučené nové koření, jalovcové kuličky, bobkový list, hřebíček, pepř
Z odblaněné daňčí (mufloní) kýty nakrájíme asi 3 cm vysoké plátky, mírně naklepeme a potřeme rozpuštěným máslem.
V lednici necháme do druhého dne odležet (můžeme udělat i ráno před vařením). Druhý den plátky osolíme,
potřeme z obou stran hořčicí a posypeme kořením. Plátky zprudka orestujeme na másle, podlijeme světlým pivem a zvolna dusíme
za občasného podlévání pivem. Šťávu dochutíme masoxem.
Příloha - opečené brambory, opečené bramborové šišky nebo brambor.
K jídlu podáváme několik druhů majonéz a omáček k masu, výborný je taky jeřabinový kompot nebo ochucená dýně.
Ochucená dýně: asi hodinu před podáváním najemno nakrájíme dýňový kompot, vložíme do misky a zcela zalijeme
worchesterem.
Ochucená majonéza: do majonézy přidáme utřený česnek a bílý pepř.