Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   zvěřina

Daňčí kýta na pivu

Daňčí nebo mufloní kýta
máslo
sůl
hořčice plnotučná
pivo 10°
masox

zvěřinové koření
pokud nemáme připravíme si směs:
roztlučené nové koření, jalovcové kuličky, bobkový list, hřebíček, pepř

Z odblaněné daňčí (mufloní) kýty nakrájíme asi 3 cm vysoké plátky, mírně naklepeme a potřeme rozpuštěným máslem. V lednici necháme do druhého dne odležet (můžeme udělat i ráno před vařením). Druhý den plátky osolíme, potřeme z obou stran hořčicí a posypeme kořením. Plátky zprudka orestujeme na másle, podlijeme světlým pivem a zvolna dusíme za občasného podlévání pivem. Šťávu dochutíme masoxem.

Příloha - opečené brambory, opečené bramborové šišky nebo brambor.
K jídlu podáváme několik druhů majonéz a omáček k masu, výborný je taky jeřabinový kompot nebo ochucená dýně.

Ochucená dýně: asi hodinu před podáváním najemno nakrájíme dýňový kompot, vložíme do misky a zcela zalijeme worchesterem.

Ochucená majonéza: do majonézy přidáme utřený česnek a bílý pepř.

recept podle Petra Štěpánka   vloženo 4.4.2008