4 plátky daňčí kýty
jalovčičky drcené
4 větší cibule
8 plátků slaniny (může být i prorostlá anglická)
4 žampióny
sůl, pepř
sušený česnek
olivový olej
4 plátky alobalu
Plátky masa naklepeme, posypeme rozdrceným jalovcem, potřeme olivovým olejem a dáme přes noc odležet do lednice.
Druhý den maso osolíme. opepříme, posypeme sušeným česnekem a můžeme ještě okořenit kořením na divočinu.
Na alobal dáme plátek slaniny, nakrájenou cibuli, plátek masa, na něj cibuli,
nakrájený žampión, který jsme trošku osolili a nahoru plátek slaniny.
Alobal dobře uzavřeme a dáme na plech. Pečeme 1,5 hodiny, potom alobal nahoře rozděláme (roztrhneme) a
pečeme ještě asi 0,5 hodiny, až je slanina dozlatova.