wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>   bez masa   >>  zelenina


Smažené patizony

patizony
sůl
česnek
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
tuk na smažení

Patizony nakrájíme na plátky silné asi 1-1,5 cm. Oloupeme a u starších vykrojíme střed se semeny.

Plátky patizony osolíme a potřeme utřeným česnekem. Obalíme v mouce, rozšlehaných osolených vejcích s mlékem nebo vodou a nakonec ve strouhance. Pokud máme dost vajíčka můžeme je obalit ve vejcích a strouhance ještě jednou. Smažíme pomalu po obou stranách dorůžova.

Příloha: vařené brambory, bramborová kaše, opečené brambory a tatarská omáčka.

 

kuchařka - Zelenina v české kuchyni   vloženo 4.10.2007