1 větší cibule
5 paprik
5 větších rajčat
30 dkg kabanosu
sůl, kmín, pepř
bazalka, saturejka
1-2 stroužky česneku
může být : masox a troška kečupu
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na rozehřátém oleji.
Z paprik odstraníme semena a semeník, nakrájíme na nudličky a na osmahnuté
cibuli je podusíme do poloměkka. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu,
oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme dáme trošku drceného
kmínu, bazalku, saturejku a česnek. Zvolna dusíme, až jsou papriky měkké a
z rajčat omáčka. Pokud rajčata nepustí dostatek vody, tak přidáme trochu vody, aby vznikla omáčka.
Přidáme utřený (prolisovaný česnek a můžeme dochutit kečupem a kouskem masoxu.
Nemusíme zahušťovat, ale kdo má rád hustější omáčku tak, může zahustit moukou nebo solamylem.
K tomuto leču mám nejraději knedlík, ale můžeme dát i rýži.
Poznámka: Pokud nám nejdou rajčata oloupat, tak je krátce spaříme horkou vodou.
Rajčata před ponořením do vařící vody nakrojíme ve slupce křížek asi 1 cm velký,
ve vodě se pak naříznutá slupka nadzvedne a je jednoduché začít loupat.