1 větší květák nebo brokolice
3 vejce
40g hladké mouky
60g tuku
3 dl mléka
1 cibule
4 větší žampióny
50 g tvrdého sýra (může být uzený)
sůl, pepř, muškátový oříšek
tuk a strouhanka na vymazání formy
Uvařený květák (brokolici) rozebereme na růžičky. Žampióny nakrájíme a podusíme na cibulce. Z tuku a mouky připravíme
světlou jíšku, do které za stálého míchání zvolna přiléváme mléko, až se vytvoří hladká kaše.
Do vychladlé přidáme žloutky, podušené žampióny, strouhaný sýr, květák a z bílků ušlehaný pevný sníh,
osolíme, opepříme a nastrouháme trošku muškátového oříšku.
Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a zvolna pečeme.