wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>   bez masa   >>  zelenina

Zapečený květák - brokolice

1 větší květák nebo brokolice
3 vejce
40g hladké mouky
60g tuku
3 dl mléka
1 cibule
4 větší žampióny
50 g tvrdého sýra (může být uzený)
sůl, pepř, muškátový oříšek
tuk a strouhanka na vymazání formy

Uvařený květák (brokolici) rozebereme na růžičky. Žampióny nakrájíme a podusíme na cibulce. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, do které za stálého míchání zvolna přiléváme mléko, až se vytvoří hladká kaše. Do vychladlé přidáme žloutky, podušené žampióny, strouhaný sýr, květák a z bílků ušlehaný pevný sníh, osolíme, opepříme a nastrouháme trošku muškátového oříšku. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou, naplníme směsí a zvolna pečeme.

Příloha vařené brambory.

vloženo 2002