wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>   bez masa   >>  zelenina

Květák na másle

1 květák
1 zeleninový bujón
zelená petrželka
drcený kmín
sůl
hrst prosáté strouhanky
máslo

Květák zbavíme listů, propláchneme, vložíme do vroucí vody s kostkou zeleninového bujónu a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Až květák trošku vychladne, rozebereme ho na růžičky. Použijeme hlubokou pánev, na které si rozehřejeme pořádnou dávku másla, přidáme růžičky květáku a opečeme. Při opékání sypeme drceným kmínem, můžeme i trochu přisolit a přimíchat petrželku. Nakonec promícháme s jemnou a prosátou strouhankou krátce orestujeme.

Podáváme s vařeným bramborem, případně květák na talíři posypeme nasekaným natvrdo uvařeným vejcem.

Vareni.cz   vloženo   28.10.2008