Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  zelenina

Zapečená cuketa po francouzsku

600 g cukety - asi 3 menší kusy
olivový olej
sůl, pepř
100 g anglické slaniny
lžíce hladké mouky
lžička hořčice - dijónská
1 dl smetany
1 dl mléka
100 g tvrdého sýra
kadeřavá petrželka
kousek másla

Cuketu opláchneme a nakrájíme na 3-5 mm plátky.Pokud máme větší cuketu, vykrojíme střed s jádry.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, plátky cukety postupně osmažíme. Orestované plátky dáme na talíř, osolíme a opepříme. Potom na pánev dáme slaninu, osmažíme, zasypeme moukou, orestujeme, zalijeme mlékem s hořčicí a smetanou, krátce provaříme, přidáme nasekanou petrželku, pokud je omáčka moc husté zředíme mlékem. Zapékací misku vytřeme máslem, nalijeme trošku omáčky, poklademe plátky cukety, polijeme omáčkou, dáme vrstvu cukety, končíme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut na 200°C.

Podáváme s vařeným bramborem.

       

Šárčina škola vaření    vloženo 26.9.2009