wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  zavařování


  

Nakládané zelí

Na 10 kg zelí
20 dkg soli
5 velkých cibulí
kmín
křen
kopr

Nastrouhané zelí promícháme se solí, nakrájenou cibulí a kmínem. Až pustí vodu udusáme a necháme 2 hodiny uležet.
Na dno sklenice dáme kousek křenu a kopr. Zelí napěchujeme do sklenic tak, aby bylo 3 cm od vrchu a zalité vymačkanou vodou, kterou pustilo. Nahoru můžeme dát kousek křenu a kopr. Sklenice zavíčkujeme naskládáme na vyšší plech a uložíme na teplém místě. Zelí začne kvasit a víčka se vydují a může vytéct přebytečná voda (šťáva). Asi za týden se sklenice zatáhne a víčka se opět vyrovnají do původní polohy - zelí je hotovo.
Jíst ho můžeme za 2 - 3 týdny a vydrží i rok.

  vloženo 14.1.2008