wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  recepty   >>  zavařování

 

Čaj z aronie - černých jeřabin

1 kg černých jeřabin - aronie (2 litry)
1 litr bílého vína, může být krabicové
1 kg krystalového cukru
125 ml rumu

Černé jeřabiny otrháme ze stopek, nekvalitní plody vyhodíme, ostatní propláchneme vodou a necháme okapat. Dáme do hrnce, část jeřabin můžeme pomačkat, přidáme kilo cukru a zalijeme vínem. Přivedeme k varu a vaříme 30 minut. Po vypnutí přilijeme rum. Plníme do čistých sklenic, po uzavření sklenice otočíme, nezavařujeme.

Do 0,5 litrového hrnku dáme 2 lžíce čaje, kolečko citrónu a zalijeme horkou vodou. Pijeme teplé, jeřabiny sníme, jsou výborné.

recept od Hany Kvapilové   vloženo   31.8.2010