0,5 kg kuřecí játra
mletá paprika sladká a může být i pálivá
hladká mouka
4-6 středních cibulí
malá plechovka sterilovaných žampiónů
sůl, pepř
Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky. Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater.
Játra prudce opečeme po obou stranách (asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku. Pak vhodíme cibulí nahrubo
nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony (bez vody), osolíme a trošku opepříme.
Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty.
Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo
uvařeného vejce.
Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí.