wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   droby a vnitřnosti



Staropražská játra

0,5 kg kuřecí játra
mletá paprika sladká a může být i pálivá
hladká mouka
4-6 středních cibulí
malá plechovka sterilovaných žampiónů
sůl, pepř

Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky. Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater. Játra prudce opečeme po obou stranách (asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku. Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony (bez vody), osolíme a trošku opepříme. Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty.
Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce.

Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí.

vloženo    2.11.2006