wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   droby a vnitřnosti

Srdce na slanině

750 g vepřového nebo hovězího srdce
50 g slaniny
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
sůl, kmín, pepř

Srdce očistíme, zbavíme žil a blan, rozkrojíme na polovinu, pořádně vypláchneme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno. V tlakovém hrnci rozškvaříme slaninu a na ni osmahneme cibuli. Vložíme srdce a opečeme, osolíme, opepříme, dáme trošku drceného kmínu, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 45 minut.
V kastrolu uděláme na trošce tuku z mouky zásmažku, nalijeme podušené srdce, zředíme vodou. Dobře mícháme, aby se neudělaly žmolky.
Provaříme a dochutíme.

Podáváme s rýží.

vloženo    6.10.2005