600 g plecka, krkovičky nebo bůčku
3 stroužky česneku
1 velká cibule
1 menší hlávka zelí
čerstvé nebo sušené houby
sůl, pepř, kmín, tymián
tuk
1 lžíce hladké mouky
Maso nakrájíme na větší kostky. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, nakrájený česnek,
osolíme, opepříme a orestujeme, přidáme nakrájené houby, dáme trošku tymiánu a podusíme. Pokud použijeme sušené houby,
tak je dopředu namočíme v troše vlažné vody a dáme k masu i s vodou.
Zelí nakrouháme a rozprostřeme do pekáčku, osolíme a okmínujeme. K zelí přidáme maso s houbami, promícháme,
trochu podlijeme vodou a ve vyhřáté troubě upečeme.
Když je maso měkké, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě chvíli pečeme.
Příloha: bramborový knedlík, knedlík nebo těstoviny.