4 kotlety nebo krkovice bez kosti
8 větších brambor (podle velikosti porce)
4 středně velké cibule
olej
sůl, pepř, tymián
15 dkg tvrdého sýra
vegeta
Kotlety naklepeme , osolíme, opepříme posypeme tymiánem, pokapeme olejem a naskládáme do pekáče, který jsme vymastili
olejem a necháme chvíli odležet. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a zakryjeme jí kotlety,
opatrně zamáčkneme rukou a posypeme hrubě strouhaným sýrem.
Brambory nakrájíme na tenká kolečka a naskládáme jednu vrstvu na pekáč
vedle masa, osolíme, mírně
posypeme vegetou (nemusí být, můžeme dát tymián nebo drcený kmín) posypeme na půlkolečka nakrájenou cibulí a
přikryjeme vrstvou brambor, kterou osolíme a mírně pokapeme olejem.
Pečeme při 200°C asi 3/4 hodiny, až je povrch dozlatova upečený.