wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Záhorácký guláš

0,5 kg vepřové plece
2-3 cibule
sůl, pepř
1 lžička mleté papriky
1 lžíce sušených hub
0,4 kg hlávkového zelí
1 smetana
cukr, ocet
hladká mouka

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, až začne zlátnout, přidáme vepřové plecko nakrájené na větší kostky a osmažíme je. Vmícháme mletou sladkou papriku, osmahneme, přidáme rozsekané sušené hříbky, které jsme předtím namočili do vlažné vody asi na 10 minut, osolíme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Zelí pokrájíme na čtverečky a se špetkou cukru vmícháme do guláše a vše dodusíme doměkka. Guláš před podáváním zjemníme smetanou a dochutíme octem.

Příloha : knedlíky, brambory

  vloženo   20.11.2008