wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Vepřové tobolky plné cibule

4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice
60 g slaniny
2 cibule
2 lžíce strouhanky
ostrá hořčice
hladká mouka

větší cibule
hladká mouka
2 stroužky česneku
plnotučná hořčice
zakysaná smetana
sůl, pepř

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme ostrou hořčicí.
Nádivka: Slaninu nakrájíme, vysmažíme a na ni lehce opečeme hrubě nastrouhanou nebo jemně nakrájenou cibuli. Cibuli vyjmeme a na tuku opečeme 2 lžíce strouhanky. Smícháme s cibulí, osolíme a směs dáme na plátek masa, přeložíme , okraje sklepneme, případně sepneme párátkem. Tobolky obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme tuk a tobolky opečeme.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, posypeme moukou a zamícháme. Na tuk po tobolkách dáme cibuli, osmažíme, přidáme na plátky nakrájený česnek a lžíci plnotučné hořčice, opečeme, podlijeme vývarem osolíme a krátce povaříme. Do pekáče dáme cubulovou omáčku, na ni dáme vepřové tobolky, na které nalijeme zakysanou smetanu a dáme péct do trouby. Během pečení tobolky obrátíme.

Příloha: brambory, bramborová kaše nebo pečené brambory.

  vloženo   13.4.2005