Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Šumperské ražničí

4 plátky vepřové krkovice bez kosti
4 plátky slaniny
4 plátky anglické slaniny
2 velké cibule
10 dkg kabanosu (raději kvalitnějšího)
1/2 červené papriky
sůl, grilovací koření

Pekáč vytřeme plátkem slaniny a potom plátky slaniny položíme na dno pekáče. Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme grilovacím kořením a položíme do pekáčku na slaninu. Kabanos oloupeme, nakrájíme na 4 podlouhlé proužky a položíme na maso. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriku na jemné proužky, dáme do pekáče na maso a trošku osolíme. Nahoru dáme anglickou slaninu. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby. Asi po půl hodině alobal odděláme a pečeme dál.

Podáváme s vařeným bramborem, pečenými bramborami nebo s chlebem.

rodinný recept   vloženo  5.4.2007