4 plátky vepřové krkovice bez kosti
4 plátky slaniny
4 plátky anglické slaniny
2 velké cibule
10 dkg kabanosu (raději kvalitnějšího)
1/2 červené papriky
sůl, grilovací koření
Pekáč vytřeme plátkem slaniny a potom plátky slaniny položíme na dno pekáče. Maso mírně naklepeme, posolíme,
posypeme grilovacím kořením a položíme do pekáčku na slaninu.
Kabanos oloupeme, nakrájíme na 4 podlouhlé proužky a položíme na maso.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky, papriku na jemné proužky, dáme do pekáče na maso a trošku osolíme.
Nahoru dáme anglickou slaninu. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme péct do trouby.
Asi po půl hodině alobal odděláme a pečeme dál.
Podáváme s vařeným bramborem, pečenými bramborami nebo s chlebem.