300 g hovězí kližky
300 g libovějšího bůčku nebo vepřové plece
1 velká cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
kmín, sůl
bobkový list, 3 kuličky nového koření, kousek citrónové kůry
2-3 lžíce kečupu
500 g kysaného zelí
1 lžíce hladké mouky
3 dl smetany
Hovězí maso nakrájím na kousky, nakrájenou cibuli zpěním na tuku v tlakovém hrnci,
přidám papriku a nakrájené hovězí maso, opeču, potom osolím, okmínuji a podliji šálkem vody.
Přidám nové koření, bobkový list a citrónovou kůru, hrnec zavřu a dusím asi 30 minut.
Potom hrnec otevřu, přidám nakrájené vepřové maso, kečup a překrájené kysané zelí bez nálevu,
přiliji trochu vody, přisolím, hrnec zavřu a zase dám vařit na 20 - 30 minut.
Guláš zahustím moukou rozmíchanou v mléce, povařím a před koncem varu přidám smetanu a podle potřeby dosolím.