Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   hovězí   >>   vepřové maso

Segedinský guláš

300 g hovězí kližky
300 g libovějšího bůčku nebo vepřové plece
1 velká cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
kmín, sůl
bobkový list, 3 kuličky nového koření, kousek citrónové kůry
2-3 lžíce kečupu
500 g kysaného zelí
1 lžíce hladké mouky
3 dl smetany

Hovězí maso nakrájím na kousky, nakrájenou cibuli zpěním na tuku v tlakovém hrnci, přidám papriku a nakrájené hovězí maso, opeču, potom osolím, okmínuji a podliji šálkem vody. Přidám nové koření, bobkový list a citrónovou kůru, hrnec zavřu a dusím asi 30 minut. Potom hrnec otevřu, přidám nakrájené vepřové maso, kečup a překrájené kysané zelí bez nálevu, přiliji trochu vody, přisolím, hrnec zavřu a zase dám vařit na 20 - 30 minut. Guláš zahustím moukou rozmíchanou v mléce, povařím a před koncem varu přidám smetanu a podle potřeby dosolím.

Podáváme s houskovými knedlíky.

rodinný recept    vloženo   19.10.2004