Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Zapečené řízky

4 plátky kotlety, krkovice bez kosti nebo plece
sůl
1 stroužek česneku
hladká mouka
1 vejce
strouhanka
1/2 litru mléka
3 vejce
2 lžíce sterilovaného nebo mraženého hrášku
sůl

Z masa nakrájíme řízky, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem.
Obalíme v trojobalu - nejdřív v hladké mouce, potom v osoleném rozšlehaném vajíčku s mlékem a nakonec ve strouhance. Na rozpáleném tuku usmažíme. Naskládáme je do pekáčku a dáme péci do trouby.
Za 10 minut je zalijeme rozšlehaným mlékem s troškou pepře, solí, 3 vejci, hráškem a petrželkou.
Zapékáme, až se nahoře vytvoří vaječná sedlina.

Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

  vloženo   14.3.2010