4 plátky vepřové kotlety 3-4 cm vysoké
anglická slanina
hořčice pikant a plnotučná
česnek
sůl, pepř
sádlo
2 velké cibule
slanina (špek) - nemusí být nahradíme sádlem
hladká mouka
vývar (masox, knorrox, masový vývar)
Každou kotletu nařízneme a uděláme kapsu až ke kosti, mírně naklepeme.
Vevnitř osolíme a opepříme, jednu půlku potřeme hořčicí pikant a plnotučnou, druhou půlku česnekem.
Vložíme plátek anglické slaniny a sepneme špejlí. Osolíme a opepříme zevně, obalíme v hladké mouce.
Opečeme dočervena na sádle.
V dalším hrnci udusíme na slanině cibuli, přendáme do pekáče, na cibuli dáme opečené kotlety,
zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Před dopečením pečeme odkryté.
Příloha: bramborový knedlík se zelím, ale je výborná i bramborová kaše.