Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Valašské kotlety

4 plátky vepřové kotlety 3-4 cm vysoké
anglická slanina
hořčice pikant a plnotučná
česnek
sůl, pepř
sádlo
2 velké cibule
slanina (špek) - nemusí být nahradíme sádlem
hladká mouka
vývar (masox, knorrox, masový vývar)

Každou kotletu nařízneme a uděláme kapsu až ke kosti, mírně naklepeme. Vevnitř osolíme a opepříme, jednu půlku potřeme hořčicí pikant a plnotučnou, druhou půlku česnekem. Vložíme plátek anglické slaniny a sepneme špejlí. Osolíme a opepříme zevně, obalíme v hladké mouce. Opečeme dočervena na sádle. V dalším hrnci udusíme na slanině cibuli, přendáme do pekáče, na cibuli dáme opečené kotlety, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka. Před dopečením pečeme odkryté.

Příloha: bramborový knedlík se zelím, ale je výborná i bramborová kaše.

  vloženo   2003