Vepřová krkovice nebo kotleta bez kosti
na naložení:
olej, grilovací koření, 1 stroužek česneku, lžička octa
Brambory
Cibule
anglická slanina, slanina
vegeta nebo jiné koření (majoránka, tymián aj.)
sůl, pepř
Maso nakrájím na plátky, naklepu, každý plátek osolím samostatně a naložím.
Dělám večer nebo aspoň 2 hodiny před vařením .
Pekáč vymažu plátkem slaniny. Nejdříve položím 6 plátků anglické slaniny,
naskládám jednu vrstvu na kolečka nakrájených brambor, trochu osolím, mírně
posypu vegetou (nemusí být, můžeme použít jiné koření tymián, majoránku,
dobromysl nebo saturejku), pokladu na půlkolečka nakrájenou cibulí, může být dost, dám
pár plátků slaniny a anglické slaniny (ne moc). Vrstvy opakuji
a končím brambory. Nahoru položím předem naložené maso. Na plátky masa dám
cibuli a zakryji slaninou. Pekáč přikryji
alobalem a dám do trouby asi tak na 3/4 hodiny péct. Alobal oddělám a peču ještě
asi 1/2 hodiny.