Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Vepřové na zázvoru

1 - 1,5 kg vepřové pečeně (krkovice, bůčku)
1 lžíce mletého zázvoru
2 kávové lžičky drceného kmínu
1 lžíce oleje
1/4 litru světlého piva
sůl
4 cibule
olej nebo sádlo na opečení

Maso nakrájíme na porce, kosti necháme. Osolíme posypeme zázvorem a kmínem, dáme do mísy (nesmí být kovová) a zalijeme pivem ve kterém jsme rozmíchali olej. Necháme na chladném místě několik hodin marinovat. Maso vyndáme z marinády, opečeme z obou stran na rozehřátém tuku a dáme stranou. Na zbylém tuku orestujeme nakrájenou cibuli, přendáme ji na pekáč, na ni položíme plátky masa, zalijeme marinádou a dáme péct do trouby. Pečeme asi 1 hodinu za občasného podlévání. Před dohotovením můžeme zahustit hladkou moukou a ještě provařit.

Příloha: bramborový knedlík, bramborová kaše, vařený brambor, šťouchané brambory.

  časopis Apetito - upraveno   vloženo 20.11.2008