Do zapékací mísy nebo menšího pekáče, ne příliš velikého dáme osolenou a opepřenou pečínku a všechny stroužky neoloupaného
česneku. Přilijeme mléko, pečeně musí být zalita do tří čtvrtin.
Posolíme, opepříme, přidáme na špičku nože nastrouhaného muškátového oříšku.
Troubu asi 20 minut předehříváme na střední teplotu.
Na plotně pomalu zahříváme obsah pekáče a jakmile
začne mléko vařit, obrátíme pečeni a dáme ji do trouby péci.
Je třeba hlídat, aby mléko nepřeteklo. Během pečení maso obracíme. Mléko má být vyvařeno asi na polovinu.
Když je pečeně hotová, vypneme troubu, pekáč zakryjeme pokličkou a necháme ještě asi 10 minut v troubě.
Maso vyjmeme a nakrájíme. Šťávu prolisujeme, dobře ji rozmícháme a nalijeme do omáčníku.
Není třeba se obávat množství česneku, v mléce nabude velmi jemné chuti.