4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice
sůl, pepř
drcený kmín
1 větší cibule
hladká mouka
vývar (kostka bujónu)
tuk
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme posypeme drceným kmínem, který trochu rukou přitlačíme na maso a obalíme v hladké mouce.
V hrnci rozehřejeme tuk na který dáme najemno nakrájenou cibuli. Cibuli smažíme až je zlatavá, nasypeme trochu drceného kmínu,
potom vložíme maso a z obou stran orestujeme, podlijeme vývarem, vařečkou zkontrolujeme,
aby nebylo maso přichycené ke dnu, přiklopíme poklicí a dáme dusit do trouby. V troubě dusíme na 200°C 20 minut.
Zkontrolujeme, aby se maso nepřipálilo, promícháme, případně ještě podlijeme, dosolíme a ještě tak 10 minut dusíme.
Podáváme s rýží nebo s vařenými či pečenými bramborami.