wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Vepřové na celeru

4 plátky vepřové plece, kotlety nebo krkovice
1 cibule
1/2 celeru
kari koření
vývar
sůl, pepř
0,5 litru mléka
hladká mouka
citrónová šťáva

Maso trošku naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme kari kořením. Cibuli nakrájíme a dáme na tuk osmažit, potom prudce orestujeme maso, přidáme nahrubo nastrouhaný celer, zalijeme vývarem a dusíme. Já vařím v tlakovém hrnci.
Když je maso měkké (v papiňáku asi za 30 minut), maso vyndáme a omáčku rozmixujeme, zahustíme jíškou nebo moukou rozkvedlanou v mléce a vaříme aspoň 10 minut, aby se mouka provařila. Omáčku dosolíme a nakonec ochutíme citrónovou šťávou. Až je omáčka hotová, vložíme do omáčky maso, aby se prohřálo.

Příloha - špecle, rýže, knedlík.

  vloženo   6.2.2008