60 dkg vepřového
60 dkg brambor
2 velké mrkve
2 velké cibule
2 stroužky česneku
sůl, tymián, drcený bobkový list
1 lžíci sádla nebo jiný tuk
6 šálků masového vývaru (bujónu)
Vše nakrájíme, brambory, cibuli a mrkev na plátky, maso a česnek na kostičky. Hrnec nebo remosku vymažeme tukem a vrstvíme suroviny.
Vrstva brambor osolíme a posypeme tymiánem, vrstva cibule, vrstva masa osolíme, posypeme nakrájeným česnekem a bobkovým listem, vrstva pokrájené mrkve, vrstva brambor, vrstva cibule atd. končí se brambory.
Solíme opatrně, protože vývar je také slaný.
Nakonec vše přelijeme vývarem - nebo masoxem rozpuštěným ve vroucí vodě. Přiklopíme poklicí a pomalounku pečeme. V remosce pečeme 2,5 až 3 hodiny.
Tekutina by měla být skoro všechna odpařena.