Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Irský hrnec

60 dkg vepřového
60 dkg brambor
2 velké mrkve
2 velké cibule
2 stroužky česneku
sůl, tymián, drcený bobkový list
1 lžíci sádla nebo jiný tuk
6 šálků masového vývaru (bujónu)

Vše nakrájíme, brambory, cibuli a mrkev na plátky, maso a česnek na kostičky. Hrnec nebo remosku vymažeme tukem a vrstvíme suroviny. Vrstva brambor osolíme a posypeme tymiánem, vrstva cibule, vrstva masa osolíme, posypeme nakrájeným česnekem a bobkovým listem, vrstva pokrájené mrkve, vrstva brambor, vrstva cibule atd. končí se brambory. Solíme opatrně, protože vývar je také slaný. Nakonec vše přelijeme vývarem - nebo masoxem rozpuštěným ve vroucí vodě. Přiklopíme poklicí a pomalounku pečeme. V remosce pečeme 2,5 až 3 hodiny. Tekutina by měla být skoro všechna odpařena.

V Irsku dávají jehněčí maso.

      

   vloženo 19.2.2008