Vycházím z receptu na Šuei-ču-žou, který si obměňuji.
Recept dle kuchařské knihy:
400g vepřového masa - může být i kuřecí, krůtí
1 vejce
2 lžíce máčeného škrobu - Solamyl
100g hlávkového zelí - někdy používám čínské zelí
100g špenátu - nedávám použiji houby
1 čerstvou papriku
1 cibule a pór
2 stroužky česneku
1 šálek vývaru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce vína šao-sing - používám domácí víno,ale nesmí být moc sladké
půl lžičky wei-su - glutasol
půl lžičky chilli
špetka zázvoru
olej, sůl
Maso nakrájíme na tenké plátky 2-3 cm široké a 5-6 cm dlouhé.
Důkladně smísíme s vejcem, máčeným škrobem (1 lžíci) a solí já přidávám trochu sójové omáčky.
Necháme odležet asi 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej a maso za stálého míchání opečeme, když je ze všech stran orestované,
můžeme ochutnat, jestli je měkké, přidáme na pánev cibuli, papriku nakrájenou na proužky a
nakrájený česnek, krátce orestujeme.
Potom přidáme na nudličky nakrájené zelí - je lepší spařit, pór a
houby,pokud jsme použili sušené, tak je předem namočíme ve vlažné vodě a
dáme je do pánve i s tou vodou. Zalijeme vývarem s vínem ve kterém jsme si rozmíchali
1 lžíci máčeného škrobu, zázvor, chilli, sojovou omáčku, glutasol (pokud nemáme použijeme vegetu)
a podusíme, v případě potřeby podlijeme vínem. Když je zelí měkké,
dochutíme sojovou omáčkou.
Podávám s rýží.