4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice
sůl, pepř
plnotučná hořčice
5 větších cibulí
2 lžíce oleje
1 šlehačka
Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme do lednice asi na 30 minut odležet.
Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji cibuli na půl nebo čtvrt kolečka. Do hrnce nalijeme olej
a na dno poklademe 1/3 cibule.
Na cibuli položíme 2 plátky masa a na ně vrstvu cibule, na ni plátky masa a nahoru poslední třetinu
cibule. Vrstvy opatrně rukou přitlačíme. Maso nepodléváme, cibule i maso pustí dostatek šťávy.
Dusíme pod pokličkou asi 35 minut, nejlépe v troubě na 220°C.
Potom maso vyndáme zvlášť na talíř. Do hrnce přidáme 2 lžíce hořčice, promícháme s cibulí, vlijeme šlehačku,
převaříme a dochutíme solí a pepřem.
Do hotové omáčky vložíme zpátky maso a prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo s vařenými či pečenými bramborami.
Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme aspoň na 30 min. odležet