Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Vepřové s cibulohořčicovou omáčkou

4 plátky vepřové kotlety nebo krkovice
sůl, pepř
plnotučná hořčice
5 větších cibulí
2 lžíce oleje
1 šlehačka

Maso mírně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Dáme do lednice asi na 30 minut odležet.
Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji cibuli na půl nebo čtvrt kolečka. Do hrnce nalijeme olej a na dno poklademe 1/3 cibule. Na cibuli položíme 2 plátky masa a na ně vrstvu cibule, na ni plátky masa a nahoru poslední třetinu cibule. Vrstvy opatrně rukou přitlačíme. Maso nepodléváme, cibule i maso pustí dostatek šťávy. Dusíme pod pokličkou asi 35 minut, nejlépe v troubě na 220°C.
Potom maso vyndáme zvlášť na talíř. Do hrnce přidáme 2 lžíce hořčice, promícháme s cibulí, vlijeme šlehačku, převaříme a dochutíme solí a pepřem.
Do hotové omáčky vložíme zpátky maso a prohřejeme.

Podáváme s rýží nebo s vařenými či pečenými bramborami.

Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme aspoň na 30 min. odležet vrstvy: cibule, maso, cibule, maso a cibule

  recepty.centrum.cz   vloženo 18.11.2008