4 plátky vepřové kotlety, krkovice nebo kýta
sůl, pepř
4 větší stroužky česneku
majoránka
4 plátky anglické slaniny
niva nebo hermelín
1 větší cibule
hladká mouka
tuk
Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a trochu posypeme majoránkou.
Do slaniny zabalíme nivu nebo hermelín a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme, okraje sklepneme a zajistíme třeba párátkem.
Kapsy obalíme v hladké mouce.
Opečeme na oleji z obou stran dozlatova, vyjmeme, do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a necháme chvíli orestovat, pak přidáme kapsy,
podlijeme trochou vody a pomalu dusíme doměkka.
Můžeme přikryté dusit v troubě, během dušení maso obrátíme a ke konci pečeme chvíli odkryté.
Podáváme s rýží nebo s vařenými či pečenými bramborami.