wz

Seznam

Foto-seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vepřové maso

Česneková kapsa

4 plátky vepřové kotlety, krkovice nebo kýta
sůl, pepř
4 větší stroužky česneku
majoránka
4 plátky anglické slaniny
niva nebo hermelín
1 větší cibule
hladká mouka
tuk

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a trochu posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme nivu nebo hermelín a dáme doprostřed plátku. Plátek přehneme, okraje sklepneme a zajistíme třeba párátkem. Kapsy obalíme v hladké mouce. Opečeme na oleji z obou stran dozlatova, vyjmeme, do výpeku vložíme nakrájenou cibuli a necháme chvíli orestovat, pak přidáme kapsy, podlijeme trochou vody a pomalu dusíme doměkka.
Můžeme přikryté dusit v troubě, během dušení maso obrátíme a ke konci pečeme chvíli odkryté.

Podáváme s rýží nebo s vařenými či pečenými bramborami.

  recept od Renaty Sobotkové   vloženo 14.2.2009