5 bílků
30 dkg jemného pískového cukru (krupička)
podle velikosti bílků počítáme na 1 bílek 5-7 dkg cukru
I. varianta
Dobře našleháme sníh, pak do něj vešleháme polovinu cukru. Druhou
polovinu cukru už jen lehce stěrkou zabalujeme. Hmotu přendáme do sáčku s
hubičkou a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme pusinky, kolečka
nebo proužky. Dáme do málo teplé trouby a spíš sušíme než pečeme.
II. varianta
V kotlíku nebo hrnci ušleháme bílky nepříliš do tuha. Jakmile se tvoří za metlou špička, je sníh hotov.
Pak do něho zvolna zašleháme cukr a nádobu vložíme do většího hrnce s vařící vodou a šleháme, až se hmota stane tvárnou.
Nádobu se sněhovinou přendáme do chladné lázně a šleháme do vychladnutí.
Sněhovinu dáme do sáčku s trubičkou a stříkáme na plech pomaštěný nebo vyložený pečícím papírem tvary.
Pečeme při mírné teplotě, spíš sušíme, aby zůstaly bílé.
Pusinky můžeme potom máčet celé nebo jen kouskem v čokoládě.