wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>  uzeniny

Hodolanský guláš

Brambory
kabanos nebo měkký salám
cibule
bobkový list, nové koření,sůl, pepř
zakysaná smetana
bujón Karpatský nebo zeleninový
hladká mouka
Worcester

Cibuli nakrájíme, lehce osmahneme, přidáme nakrájený "točený" salám, kabanos, libovou klobásku, nebo co je podobného k dispozici, lehce opepříme, orestujeme, podlijeme a dusíme spolu s 2-3 bobkovými listy a několika kuličkami nového koření. Zvlášť uvaříme na kousky pokrájené brambory v malém množství vody s kostkou bujónu ( Karpatský, nebo zeleninový). Až jsou brambory skoro měkké, smícháme, ještě lehce povaříme a zalijeme zakysanou smetanou s trochou zakvedlané mouky. Zavaříme, omáčka by měla být spíš hustší, nakonec dochutíme několika kapkami Worcesteru ( nebo polévkového koření).

Podáváme s chlebem.

Acry z Fazolek    19.2.2008