2 kuřecí prsa
1 vejce
1 lžička škrobové moučky - Solamylu
1 lžíce sojové omáčky
1 velká cibule
1 střední pórek
houby sušené nebo čerstvé
koření na čínu
1/2 šálku vody nebo vývaru
1/2 šálku vína červeného
špetka cukru
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička Solamylu
sůl
400-500 g špaget
dobromysl (oregáno)
kečup
tvrdý sýr cihla + niva
olej
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme vejce, lžičku
Solamylu, lžíci sojové omáčky,
pořádně promícháme a necháme aspoň hodinu v chladu odležet.
Zatím si nakrájíme na čtvrtobloučky cibuli a pórek. Houby namočíme v trošce vlažné vody.
Nachystáme si vývar s vínem ve kterém rozmícháme lžičku koření na čínu, na špičku lžičky cukru, 2 lžíce sojové omáčky, lžičku Solamylu.
Špagety vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme je v dostatečném množství vody doměkka.
Scedíme a propláchneme studenou vodou, aby se neslepily.
Na pánvi rozehřejeme trošku oleje a zprudka orestujeme naložené kuřecí maso.
Když je ze všech stran opečené přidáme cibuli a pokračujeme v restování. Po chvilce přidáme pórek a houby i s vodou,
zalijeme připravenou zálivkou s kořením. 5 - 10 minut za občasného míchání provaříme., podle potřeby dosolíme a případně podlijeme.
Masová směs nemá být moc řídká.
Do vymazaného pekáče vložíme špagety, posypeme dobromyslí a pokapeme kečupem, na to rozprostřeme masovou směs a posypeme nastrouhaným sýrem.
Dáme do vyhřáté trouby zapéct. Pečeme do roztavení sýra.