Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Novinky

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   těstoviny

Zvětšení fotografie

Holožer z Piargu

400 dkg těstovin nejlépe vrtule
5 dkg slaniny
10 dkg anglické slaniny
2 větší cibule
zelenina - mrkev, petržel, celer, pór
zelenině se meze nekladou´- cuketa aj.
sklenička vývaru
3 bobkové listy
kečup
sůl, pepř
miska fazolí
saturejka
2 - 3 stroužky česneku
majoránka, petrželka a koření podle vaši chuti

Předem si namočíme fazole, nejlépe aby byly namočeny přes noc. Fazole při vaření nesolíme, můžeme k nim dát snítku saturejky nebo trošku sušené.
Těstoviny dáme vařit ve větším množství osolené vody. Do vody je vkládáme až vře. Těstoviny zamícháme a vaříme asi 10 minut, než je scedíme, tak je raději ochutnáme. Těstoviny po scezení ihned propláchneme studenou vodou, nejsou potom tak slepené.
Cibuli osmažíme na slanině, přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, osmahneme a přidáme zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle, pórek nakrájený na půlměsíčky, bobkové listy, kečup, osolíme, podlijeme vývarem a podusíme.
Kdo má rád ostřejší, může přidat ostrý kečup. Před koncem přidáme uvařené fazole a ještě chvilku vaříme. Vznikne hustá polévka. Dochutíme, přidáme česnek, majoránku a nasekanou petrželku.
Nakonec smícháme s těstovinami.

Facebook.com - Irenkine dobrôtky    vloženo 4.8.2010