400 g cibule
4 vejce uvařené natvrdo
200 g tvrdého sýra
100 g pórku
Zálivka:
4 lžíce oleje nejlépe olovový
4 lžíce dezertního vína
2 lžíce octa
cukr dle chuti
sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
Víno svaříme s olejem, octem, cukrem a solí a ještě horké nalijeme na cibuli, aby se spařila. Až
zchladne, tak zálivku z cibule slijeme do misky, přidáme žloutky ze 2 natvrdo uvařených vajec.
Žloutky pomačkáme vidličkou a vymícháme, až se spojí se zálivkou v hladkou omáčku.
K cibuli přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, nakrájený pórek, nahrubo nastrouhaný bílek ze 2 vajec,
vše zalijeme zálivkou a dobře zamícháme.
Ozdobíme 2 nahrubo nastrouhanými vejci a nakrájenou cibulovou natí.