Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Seznam

Menu

Koření

Rady a nápady

Povídání

_____________

Návštěvní kniha

Odkazy

Napiš vzkaz na tuto adresu

[CNW:Counter]

   Ajina kuchařka   >>   recepty   >>   vaříme v přírodě

Setonův (zálesácký) hrnec

Připravíme maso. Můžeme použít koření,
které jsme nasbírali na louce. Do kuřete můžeme dát cibuli a nakrájené čerstvé houby. Prostě použijeme co máme rádi
Drn opatrně dáme stranou, abychom potom mohli vše vrátit do původního stavu
Jámu hloubíme zodpovědně. Asi takhle hluboko?
Na dno jámy dáme trošku trávy, žhavý popel a pomocí dvou rozvětvených klacků naházíme na do jámy rozžhavené kameny. Na to položíme dobře zabalené maso.
Zakryjeme trávou, zasypeme popelem a opatrně vložíme horké kameny Po zasypání hlínou pořádně udusáme.
Po 10 minutách vytáhneme kolík a do vzniklého otvoru nalijeme vodu.
Do díry rychle vrátíme kolík a udusáme. Maso děláme asi 2 hodiny.
Opatrně vykope, jakmile narazíme na první kameny, doporučuji pracovat "archeologicky" - tedy ručně.
Rozbalujeme velmi opatrně, aby se do jídla nedostala hlína. Dobrou chuť.
 

foto Ajina     vloženo 2.8.2004