Připravíme maso. Můžeme použít koření,
které jsme nasbírali na louce.
Do kuřete můžeme dát cibuli a nakrájené čerstvé houby. Prostě použijeme co máme rádi
Drn opatrně dáme stranou, abychom potom mohli vše vrátit do původního stavu
Jámu hloubíme zodpovědně.
Asi takhle hluboko?
Na dno jámy dáme trošku trávy, žhavý popel a pomocí dvou rozvětvených klacků naházíme na do jámy rozžhavené kameny.
Na to položíme dobře zabalené maso.
Zakryjeme trávou, zasypeme popelem a opatrně vložíme horké kameny
Po zasypání hlínou pořádně udusáme.
Po 10 minutách vytáhneme kolík a do vzniklého otvoru nalijeme vodu.
Do díry rychle vrátíme kolík a udusáme. Maso děláme asi 2 hodiny.
Opatrně vykope, jakmile narazíme na první kameny, doporučuji pracovat "archeologicky" - tedy ručně.
Rozbalujeme velmi opatrně, aby se do jídla nedostala hlína.